Fangekoret

Velklingende toner fra de hardcore sangere med de rå stemmer!

Det kendte Fangekor fra Vridsløselille Statsfængsel eksisterer fortsat, selvom det gamle statsfængsel lige er lukket! De indsatte er blevet flyttet til flere andre fængsler i Danmark og herfra kan de fortsætte udgange til koncerter udenfor murene. Sammen med de tidligere indsatte korsangere turnerer de fortsat rundt i Danmark og synger og fortæller om fængselslivet. Korleder, Louise Adrian, fortsætter arbejdet med de indsatte og bliver mobil korleder indtil de indsatte igen samles i det topsikrede moderne fængsel, som er ved at blive bygget på Falster.

Fangekoret har lige udgivet deres 4 Cd med numre skrevet at korsangerne selv. Cd’en ”Egon Olsens vej” er et farvel til Vridsløse, hvor koret har sunget siden 1995.

I de første 10 år af Fangekorets virke var der ingen, der kendte noget til de syngende forbrydere. De var gemt af vejen, men da de udgav en cd i 2004 fik offentligheden øje på dem. Der startede en efterspørgsel efter koret udenfor murene og med tiden fik Direktoratet for Kriminalforsorgen lavet nogle særlige udgangsregler, som i dag muliggør en koncertvirksomhed.  I de sidste 10 år har Fangekoret sunget for fulde huse rundt i hele Danmark og der er lange ventelister på deres optræden. Fangekoret har i dag afholdt mere end 500 koncerter.

Koret optræder med sange, som korsangerne selv har skrevet samt information om korets virke og livet bag murene. Teksterne er vedkommende og handler om skyld, tro, fejltrin, tilgivelse, had, håb og anger. Fangekoret ledes af, Louise Adrian, der har fået flere priser for hendes arbejde med koret.

Fangekoret har været med til at starte Cafe Exit, som hjælper indsatte i livet efter fængselsstraffen. Der er skrevet bøger og lavet film om Fangekoret, som kaldes for Kriminalforsorgens mest synlige resocialiserende projekt.

 

Fangekoret kan opleves på Skovgårde Bibelcamping søndag den 28. juli 2019 kl. 15.00, Havbakkevej 2, Skovgårde, 8961 Allingåbro

Yderligere information: www.fangekoret.dk(også billedemateriale)                                                                                                           Yderligere facts: www.cafeexit.dk